Valkoinen rukoilijasirkka: kaikki faktat, jotka sinun tulee tietää - Vihreät vinkit 101 (2023)

Vaikka tätä lajia tavataan usein lännessä, valkoista rukoilijasirkkaa löytyy muutamista paikoista. Aavikkoympäristöissä mantiksen valkoinen väri auttaa välttämään havaitsemisen. Mutta lähes kaikilla rukoussirkkalajilla on valkoisia nuoria aikuisuuteen asti. Nuoret mantissirkat sulavat kehittyessään noin kymmenen kertaa. Jatka lukemista, opit lisää valkoisesta rukoussirkasta.

Sisällysluettelo

Miltä rukoilijasirkka näyttää?

Vaikka rukoilijasirkka ei ole kovin tunnettu hyönteinen, monet ihmiset ovat uteliaita sen väristä. Mutta se ei ole niin helppoa kuin miltä näyttää. Rukoussirkkaa ovat maailmanlaajuinen laji, jota on 2000 eri lajiketta. Nämä hyönteiset ovat kehittyneet ajan myötä ruskeasta vihreään värivalikoimaan, mikä auttaa niitä sulautumaan ympäristöönsä.

Rukoussirkan väri valittiin naamioimaan. Tästä syystä Yhdysvalloissa on usein tavallista nähdä vihreä rukoilijasirkka. Odota kuitenkin näkeväsi ruskeaa rukoilijasirkkaa muissa osissa maailmaa, joissa elinympäristö saattaa olla kuiva. Sekä petoeläimet että saalis eivät pysty näkemään niitä, mikä on heidän tavoitteenaan.

Mitä ovat valkoiset rukoilijasirkat?

Valkoisella rukoussirkkaalla on leveä vatsa, mutta muuten se muistuttaa tavanomaista vihreää lajiketta. Vaikka tämä laji on tavallista nähdä lännessä, sitä voi tavata muutamissa paikoissa. Mantis voi välttää havaitsemisen aavikkoympäristöissä valkoisen värinsä ansiosta.

Kuitenkin, kunnes ne saavuttavat aikuisuuden, lähes kaikilla rukoussirkkalajilla on valkoisia nuoria. Kun ne kehittyvät, nuoret mantis sulavat 10 kertaa. Jos ne eivät ole valkosirkkalajeja, ne tummuvat todelliseen väriinsä jokaisen sulamisen jälkeen. Tämän vuoksi valkosirkkaa pidetään usein erehtyvänä albiinona, kun se on itse asiassa yksi tietystä lajista tai epäkypsä sirkka.

Ovatko valkoiset rukoilijasirkat harvinaisia?

Ei, valkoisia rukoilevia mantiseja ei ole muutama. Sulamisen jälkeen mantidat muuttuvat tyypillisesti valkoisiksi. Ne saavat alkuperäisen värinsä takaisin, kun niiden eksoskeleton kovettuu. Paljon valkoista on ominaista joillekin lajeille, kuten orkideasirkka ja piikkukkasirkka.

Muuttaako rukoilijasirkka väriä?

Valkoinen rukoilijasirkka: kaikki faktat, jotka sinun tulee tietää - Vihreät vinkit 101 (1)

Jotkut ihmiset ovat kyseenalaistaneet, voiko rukoilijasirkka muuttaa väriään, koska ympäristöt voivat muuttua ympäri vuoden. Viime aikoihin asti ajateltiin, että tämä ei ole mahdollista. Joidenkin tutkijoiden mukaan jotkut mantislajit voivat itse asiassa pystyä muuttamaan väriään. Yksi laji, jonka kyvyn uskotaan olevan olemassa, on Euroopan mantis. Ruskeaa ruohoa ja vihreää kasvillisuutta sisältävät elinympäristöt ovat tavallisimmin siellä. Teoriassa tämä värinmuutos tapahtuu niiden sulamisen jälkeen. Tutkimukset osoittavat, että tämä mantislaji voi muuttua vihreäksi, kun se asuu vihreässä ruohossa. On todennäköistä, että säämallit vaikuttavat merkittävästi siihen, miten ne toteutuvat. Havaittujen lämpötila- ja kosteustasojen mukaan kontrolloiduissa ympäristöissä tehdyt tutkimukset ovat paljastaneet vaihteluita.

Tutkijoiden mukaan sirkan ei kuitenkaan voida sanoa pystyvän vaihtamaan väriä kuin kameleontti. Niiden mukautumiset riippuvat lämpötilasta, kosteudesta ja valon määrästä. Vain rukoilijasirkan vauvan on kuitenkin koskaan ajateltu muuttavan väriään näistä tekijöistä huolimatta. Sirkan väri ei muutu, kun se saavuttaa aikuisuuden, ja pysyy sellaisena loppuelämänsä.

Kuinka mantidit valkoisella värjäyksellä?

Albinomantideja ei ole olemassa, mutta joidenkin mantisien väri on hieman valkoisempi kuin toisten, mikä antaa niille erityisen erottuvan ulkonäön.

Tarkastelemme seuraavia mantidia:

  1. Orkideasirkka (Hymenopus Crownatus)
  2. Thistle Mantis (Blepharopsis Medica)
  3. Piikukkasirkka (Pseudocreobotra Wahlbergii)

1. orkideasirkka (Hymenopus Coronatus)

Tämä laji, joka tunnetaan herkästä väristään ja on hieno sekoitus valkoista ja vaaleanpunaista, on erityisen houkutteleva, mutta ei vähemmän vaarallinen tietämättömille pölyttäjille.

Yksi houkuttelevimmista mantidlajeista on orkideasirkka, joka on kotoisin Kaakkois-Aasiasta ja muistuttaa liikkuvaa kukkaa, vaikka sillä on vahvat alaleuat ja jalat.

Mutta sen kaunis väritys ei suinkaan ole kaikki, mitä orkideasirkkassa on: tämä kuusijalka on itse asiassakykenevä muuttumaan sen värit taustaansa sopivaksi, mikä tekee siitä kameleonttia vastaavan niveljalkaisen.

2. Thistle Mantis (Blepharopsis Medica)

Thistle Mantis on upea kermanvärinen ja vihreä raidallinen kuvio.

Jotkut niistä ovat kuitenkin itse asiassa beigejä ja valkoisia, mikä antaa vaikutelman, että ne ovat lähes valkoisia tai hyvin vaaleita.

Valkoinen rukoilijasirkka: kaikki faktat, jotka sinun tulee tietää - Vihreät vinkit 101 (2)

Muita kiinnostavia faktoja heistä ovat niiden suhteellinen suvaitsevaisuus lajinsa muita jäseniä kohtaan (kuitenkin,ne purevat siltijos mahdollista) ja niiden sietokyky kuivalle ilmastolle.

3. Spiny Flower Mantis (Pseudocreobotra Wahlbergii)

Spiny Flower Mantis onsuuret valkoiset siivetrohkeilla kuvioilla, jotka saavat tämän mantidin näyttämään enemmänkin perhosen tai koiperhonen läheiseltä serkkulta, ei torakan tai termiitin sukulaiselta.

Tämän lajin vartalot ovat myös kermanvärisiä vihreillä tai keltaisilla raidoilla, ja vaaleammat raidat voivat melkein näyttää norsunluun väriltä.

Miksi Praying Mantis Molt?

Rukoussirkat kuuluvat yhteen maailman suurimmista elävien olentojen perheistä:niveljalkaiset.

Tämän perheen jäsenillä on paljon yhteistä, mukaan lukien nivelletyt raajat, taipumusmunivat suuren määrän munia,ja segmentteihin jaetut kappaleet.

Heillä on myös ero, että heillä on oma vartalosuoja, jota kutsutaan heidäneksoskeleton.

Sen lisäksi, että ne antavat heille erittäin siistin ulkonäön, niiden ulkoinen luuranko suojaa heidän elintärkeitä elimiään. Se tarkoittaa kuitenkin myös, että he kohtaavat hankalan haasteen, koska nämä elimet suurenevat puvun pysyessä samankokoisena.

Onneksi tämä ulkopäällyste voidaan poistaa ja korvata uudella sulatusprosessilla. Näin varmistetaan, että eläimet saavat etunsa upouudesta panssaripuvusta, joka sopii heidän kasvaville elimilleen tietyissä elämänvaiheissa.

Mikä on sulatusprosessi?

Rukoilijasirkka sulaa tyypillisesti viidestä kymmeneen kertaa elämänsä aikana. Viikko kuoriutumisen jälkeen se käy läpi ensimmäisen kuolinsa. Joka toinen viikko sen jälkeen mantidalle tehdään myöhempi sulatus, ja koko prosessi kestää noin kuusi kuukautta.

Rukoilijasirkka paastoi ruoasta noin kaksi päivää ennen prosessin alkamista. Se myös "paastoaa" saman ajan menetettyään vanhan selkärangan, kun se odottaa uuden eksoskeleton kovettumista.

Kosteus on ratkaisevan tärkeää tämän prosessin aikana, koska se vähentää onnettomuuksien mahdollisuutta, kun mantid vääntelee ulos vanhasta kitiinistä.

Jos sinulla on lemmikkisi mantid, sinun on sumutettava aitaus vedellä kerran tai kahdesti päivässä olennon tarpeista riippuen oikean kosteuden ylläpitämiseksi.

Lisäksi sinun on pidättäydyttävä antamasta heille ruokaa niiden sulamisen aikana, jotta lemmikkisi illallinen ei käännä pöytiä odottamattomalla juonenkäänteellä ja nielee mantiasi.

Onko muita mantideja, joilla on epätavallinen väritys?

Rukoussirkat ovat melko ainutlaatuisia, mutta ne eivät ole ainoita mantideja, joiden siivissä ja vartalossa on valkoisia nauhoja tai täpliä.

Tässä on joitain tämän suuren perheen jäseniä, joissa on värejä, joita et yleensä yhdistä mihinkään mantidiin:

Valkoinen rukoilijasirkka: kaikki faktat, jotka sinun tulee tietää - Vihreät vinkit 101 (3)

Vespamantoida Wherleyi

Tämä mantid, joka löydettiin äskettäin Perun Amazonista, on eloisia, tulipunaisia ​​​​sävyjä.

Mutta juuri sen muoto on kaikista yllättävin: tämä kuusijalkainen mimiikin mestarimuistuttaa ampiaistaja jopa tekee parhaansa liikkuakseen samalla tavalla.

Ghost Mantis (Phyllocrania Paradox)

Kummitussirkka on merkittävä sekä värivalikoimastaan, johon kuuluu tummaa pronssia ja vaaleaa kultaa, että sen järjettömän muistuttavuuden vuoksi kuiviin lehtineen.

Koska mikään pienistä mantidista ei yritä syödä toista päivällisellä, se on myös yksi suvaitsevaisimmista rukoussirkoista ja sitä voidaan pitää haamumantidien kanssa.

Mitä se tarkoittaa, kun näet valkoisen rukoilevan mantin?

Ylivoimaisesti useimmissa kulttuureissa mantis onhiljaisuuden symboli. Hän toimii eläinkunnan lähettiläänä, joka rauhoittaa mielemme ja todistaa meditaation hyveistä. Sirkan viesti käskee sinua olemaan hiljaa, meditoimaan, menemään sisään ja löytämään rauhallinen paikka.

Onko valkoinen rukoilijasirkka onnea?

Joissakin kulttuureissa rukoileva mantis voi edustaa onnea tai onnea. Alkuperäisten amerikkalaisten mukaan hyönteisiä oli olemassa ennen ihmisten ja maapallon luomista. Hyönteinen on kuvattu symbolina maalauksissa, kirjoituksissa, kunnioitetuissa symboleissa ja kaiverruksissa. Bugit tarkoittavat runsautta, saavutuksia, suuria perheitä ja elämän ympyrää.

Johtopäätös valkoisesta rukoilijasirkasta

Vaikka suurin osa mantidista on vihreitä, ne muuttuvat sulamisen jälkeen valkoisiksi.

Se tosiasia, että mantideja löytyy myös kirkkaina helakanpunaisina, syvänruskeina ja vaalean pronssin väreinä, vain tukee väitettä, että nämä niveljalkaiset ovat planeetan hämmästyttävimpiä hyönteisiä.

Tunnisteet:mantis

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated: 01/10/2023

Views: 5941

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.