Ovatko valkoiset rukoilijasirkat harvinaisia? | Tervetuloa (2023)

Tiettyjä hyönteislajeja, kuten perhosia, yöperhosia ja leppäkerttuja, tiedetään olevan monenlaisia. Jotkut muut hyönteiset näyttävät kuitenkin liittyvän vain yhteen tavaramerkkiväriin.

Yksi tällainen esimerkki on rukoilijasirkka; Jo pelkkä hyönteisen maininta näyttää loihtivan kuvia kuninkaallisesta smaragdinvihreästä saalistajasta, mikä tekee melko vaikeaksi kuvitella, että nämä sirot, mutta silti raivokkaat niveljalkaiset olisivat minkä tahansa muun värisiä, valkoisista puhumattakaan.

Joten kuinka todennäköisesti huomaat sellaisen? Ovatko valkoiset rukoilijasirkat harvinaisia?

Ei, valkoiset rukoussirkat eivät ole harvinaisia. Mantidit muuttuvat yleensä valkoisiksi sulamisprosessin jälkeen. Kun niiden ulkoinen luuranko kovettuu, ne saavat takaisin luonnollisen värinsä. Joillakin lajeilla, kuten Orchid Mantis ja Spiny Flower Mantis, on paljon valkoista osana niiden luonnollista väritystä.

Jatka lukemista, niin olemme varmoja, että löydät yllättäviä asioita, joita et koskaan tiennyt yhdestä luonnon tappavimmista ja siroimmista metsästäjistä.

Mantidat ja Molting

Lukuun ottamatta lajeja, joiden luonnollinen väritys on valkoinen, tavallisimmin näet rukoilijasirkan, joka saattaa näyttää valkoiselta, sulamisen jälkeen.

(Video) "Minulla on nimi, historia ja tulevaisuus" - Pakolaistaustaisten ohjaus -hankkeen loppuseminaari

Äskettäin valettu rukoussirkka saa norsunluun värin tai näyttää hieman läpikuultavalta, minkä jälkeen se saa vähitellen takaisin alkuperäisen värinsä.

Miksi Praying Mantis Molt?

Rukoussirkat kuuluvat yhteen maailman suurimmista elävien olentojen perheistä:niveljalkaiset.

Tämän perheen jäsenillä on paljon yhteistä, mukaan lukien nivelletyt raajat, taipumusmunivat suuren määrän munia,ja segmentteihin jaetut kappaleet.

Heillä on myös ero, että heillä on oma vartalosuoja, jota kutsutaan heidäneksoskeleton.

Heidän eksoskeletonsa suojaa heidän elintärkeitä elimiään sen lisäksi, että se antaa niille erittäin siistin ilmeen. Ja silti se tarkoittaa myös, että he kohtaavat ikävän ongelman, koska nämä elimet kasvavat isommiksi puvun pysyessä samankokoisena.

Onneksi tämä ulkopeite voidaan irrottaa ja korvata toisella prosessilla, jota kutsutaan sulatusprosessiksi, mikä varmistaa, että eläimet saavat hyötyä upouudesta haarniskapuvusta, joka on sopivan kokoinen heidän kasvaville elimilleen tietyissä elämänvaiheissa.

Molting-prosessi

Rukoilijasirkka kokee elämänsä aikana keskimäärin 5–10 karjaa. Sen ensimmäinen sulaminen tapahtuu kahden viikon sisällä kuoriutumisesta. Myöhemmät karvatut tapahtuvat kahden viikon välein ja kestää noin kuusi kuukautta ennen kuin mantid käy läpi ne kaikki.

Rukoilijasirkka pidättäytyy syömästä noin kaksi päivää ennen prosessin alkamista. Kun se on luopunut vanhasta selkärangasta, se myös "paastoaa" yhtä kauan odottaessaan uuden eksoskeleton kovettumista.

Kosteus on tärkeää tämän prosessin aikana, koska se vähentää mahdollisten onnettomuuksien todennäköisyyttä, kun mantid kiemurtelee pois vanhasta kitiinistä.

Jos olet lemmikkieläinten omistaja, sinun on ruiskutettava mantidosi aitaukseen kerran tai kahdesti päivässä niiden tarpeiden mukaan, jotta ympäristö pysyy riittävän kosteana.

Sinun on myös vältettävä laittamasta ruokaa aitaukseen niiden sulamisen aikana, jotta lemmikkisi illallinen ei käännä pöytiä hämmästyttävällä juonenkäänteellä ja puristamasta mantidiasi.

Mantidat valkoisella värillä

Vaikka albiinosirkkaa ei ole olemassa, joidenkin mantisien väri on hieman enemmän valkoista kuin toisten, joten ne näyttävät erityisen ainutlaatuisilta.

(Video) A Show of Scrutiny | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 2

Tarkastelemme seuraavia mantidia:

  1. Orkideasirkka (Hymenopus Crownatus)
  2. Thistle Mantis (Blepharopsis Mendica)
  3. Piikukkasirkka (Pseudocreobotra Wahlbergii)

1.Orkideasirkka (Hymenopus Crownatus)

Tämä laji on erityisen lumoava mutta yhtä vaarallinen pahaa-aavistamattomille pölyttäjille, ja se on tunnettu herkästä väristään, joka on hieno sekoitus valkoista ja vaaleanpunaista.

Ovatko valkoiset rukoilijasirkat harvinaisia? | Tervetuloa (1)

Orkideasirkka on kotoisin Kaakkois-Aasiasta, ja se on yksi kauneimmista saatavilla olevista mantidlajeista, ja se muistuttaa liikkuvaa kukkaa, vaikkakin sellaisen voimakkaat alaleuat ja jalat sopivat yhteen.

Mutta sen kaunis väritys ei suinkaan ole kaikki, mitä orkideasirkkassa on: tämä kuusijalka on itse asiassakykenevä muuttumaan sen värit taustaansa sopivaksi, mikä tekee siitä kameleonttia vastaavan niveljalkaisen.

2.Thistle Mantis (Blepharopsis Mendica)

Thistle Mantis on kaunis kermanvärinen kuvio vihreillä raidoilla.

Ovatko valkoiset rukoilijasirkat harvinaisia? | Tervetuloa (2)

Jotkut niistä ovat kuitenkin itse asiassa beigejä ja valkoisia, joten ne näyttävät melkein valkoisilta tai melko vaaleilta.

Muita kiinnostavia faktoja heistä ovat niiden suhteellinen suvaitsevaisuus lajinsa muita jäseniä kohtaan (kuitenkin,ne purevat siltijos mahdollista) ja niiden sietokyky kuivalle ilmastolle.

3. Piikukkasirkka (Pseudocreobotra Wahlbergii)

Spiny Flower Mantis onsuuret valkoiset siivetrohkeilla kuvioilla, jotka saavat tämän mantidin näyttämään enemmänkin perhosen tai koiperhonen läheiseltä serkkulta, ei torakan tai termiitin sukulaiselta.

Ovatko valkoiset rukoilijasirkat harvinaisia? | Tervetuloa (3)

Tämän lajin runko on myös kermanvärinen, ja siinä on vihreitä tai keltaisia ​​raitoja, ja ne, joissa on vaaleammat raidat, voivat näyttää väriltään melkein norsunluun väriltä.

(Video) Curious Beginnings | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 1

Spiny Flower Mantis on todella hämmästyttävä laji. Jos olet kiinnostunut, meillä on täydellinen opas tähän sirkkalajiin,Piikukkasirkka: täydellinen oppaasi.

Muut mantidat, joissa on epätavallinen väritys

Rukoussirkat, joiden siivissä ja rungossa on nauhoja tai valkoisia roiskeita, ovat melko erikoisia, mutta ne eivät suinkaan ole ainoita väriltään ainutlaatuisia mantideja.

Tässä on joitain tämän suuren perheen jäseniä, joissa on värejä, joita et yleensä yhdistä mihinkään mantidiin:

Vespamantoida Wherleyi

Äskettäin Perun Amazonista löydetty laji, tämä mantid on tulisen punaisen kirkkaissa sävyissä.

Mutta juuri sen muoto on kaikista yllättävin: tämä kuusijalkainen mimiikin mestarimuistuttaa ampiaistaja jopa tekee parhaansa liikkuakseen samalla tavalla.

Ghost Mantis (Phyllocrania Paradox)

Ghost mantis on merkittävä sen järjettömän samankaltaisuuden vuoksi kuivien lehtien kanssa ja sen värivalikoimasta, johon kuuluu tumma pronssi ja vaalea kulta.

Ovatko valkoiset rukoilijasirkat harvinaisia? | Tervetuloa (4)

Pienet mantid on myös yksi suvaitsevaisimpia rukoilevia mantideja, ja se voidaan itse asiassa sijoittaa muiden haamumantidien kanssa, koska mikään niistä ei yritä niellä toista illalliselle.

Jos haluat tietää lisää Ghost Mantisista, katso tämä artikkeli, jonka olemme kirjoittaneet,Ghost Mantis: Täydellinen oppaasi

Päätös

Huolimatta siitä, että useimmat mantidit ovat väriltään vihreitä, ne itse asiassa muuttuvat valkoisiksi (tilapäisesti) sulamisen jälkeen.

Joissakin lajeissa on myös valkoisia roiskeita tai juovia, ja ne voivat näyttää tämän seurauksena melko vaalealta tai jopa silmiinpistävältä vuorottelevien värijuovien vuoksi.

Toiset, kuten orkideasirkka, voivat olla enimmäkseen valkoisia ja voivat jopa muuttaa väriään sulautuakseen ympäristöönsä.

(Video) Into the Greyspine Mines | Critical Role: VOX MACHINA | Episode 2

Se tosiasia, että on myös mahdollista löytää mantideja, jotka ovat kirkkaita helakanpunaisia, täyteläisiä ruskeita ja vaalean pronssin sävyjä, vahvistaa yksinkertaisesti sen tosiasian, että näitä niveljalkaisia ​​ansaitsee pitää planeetan merkittävimpinä hyönteisinä.

Jos haluat tietää lisää rukoilevista sirkoista, tutustu joihinkin muihin niistä kirjoittamiimme artikkeleihin:

Muuttaako rukoilijasirkka väriä?

Mitä Baby Praying Mantis syö?

Aasian jättimäinen mantis: täydellinen oppaasi

Praying Mantis Vs Stick Bug. Ovatko ne sama asia?

Sylkeekö rukoilijasirkka?

Lähteet

https://www.accessscience.com/content/molting-in-arthropods/BR0405171

https://www.gazettenet.com/Earth-Matters-19936554

https://news.mongabay.com/2019/10/praying-mantis-wasp-mimic-new-species-amazon/

https://www.nytimes.com/2016/12/05/science/secrets-of-the-orchid-mantis.html

https://www.mercurynews.com/2018/08/20/does-the-praying-mantis-have-chameleon-like-skills-to-change-colors/

(Video) $699,000 2000 OFFSHORE 62' Flushdeck FAST Trawler in 4K / Liveaboard Explorer Expedition Yacht Tour

https://insectsales.com/pages/chinese-praying-mantis-care

Videos

1. ASICS | 'Mind Games – The Experiment' Full Documentary
(ASICS)
2. Watch the Magic Happen! - These Pearl Colors Change Color When Dry! - Acrylic Pouring
(MOLLY'S ARTISTRY)
3. CAMPING on MOUNTAIN - Elevated TENT - RAIN
(AB Camping)
4. HITMAN | Full Game - Longplay Walkthrough Gameplay (No Commentary) 100% Stealth / Silent Assassin
(IANISIN)
5. DeBruycker Charolais Bull Sale! World's Largest!!! 2022
(Kate's Ag - Farm to Fashion)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated: 13/09/2023

Views: 5947

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.