Mitä surukyyhkyset symboloivat? | Kakkublogi (2024)

Surukyyhkynen, lintu, jota tavataan yleisesti kaikkialla maailmassa, pääsee usein sisään kulttuuriin, tarinoihin, legendoihin ja uskomusjärjestelmiin.

Vaikka kyyhkysiä on monenlaisia, surukyyhkyt näyttävät saaneen ihmisten mielikuvituksen ja huomion kaikkialla. Perinteisen valkoisen rauhankyyhkyn jälkeen surukyyhkyt mainitaan enemmän kuin mikään muu kyyhkynen kaikessa kirjallisuudesta hengellisiin teksteihin ja historiaan.

1. Rauhan symboli ympäri maailmaa

Mitä surukyyhkyset symboloivat? | Kakkublogi (1)

Vaikka tämä on useimmiten liitetty klassiseen valkoiseen kyyhkyseen, kyyhkyset ovat yleensä pitkään toimineet rauhan symbolina. Perinteisesti,valkoinen höyhen merkitysliittyy läheisimmin rauhaan, puhtauteen ja toivoon. Kaikenlaisia ​​kyyhkysiä käytetään kuitenkin edustamaan rauhaa, varsinkin kun kuvassa on oliivinoksa nokassaan tai kynsissään.

Itse asiassa 1900-luvun puoliväliin mennessä kyyhkysestä tuli niin rauhan symboli, että se valittiin Pariisin ensimmäisen kansainvälisen rauhankonferenssin symboliksi vuonna 1949. Pablo Picasson kuuluisasta maalauksesta on tullut yksi tunnetuimmista maalauksista. rauhan ja surukyyhkyn symboliikasta siitä lähtien.

» LISÄÄ:Suunnittele eteenpäin luottavaisin mielin.Lunasta ilmainen jäsenyytesi nyt.

2. Kristinuskon toivon symboli

Kyyhkynen on myös toivon symboli, mikä johtuu suurelta osin sen roolista kristillisissä kirjoituksissa. Kaksi erityistä maininta Raamatussa sai kyyhkysen aseman avun ja toivon symbolina.

Tarina Nooasta ja vedenpaisumuksesta

Vanhan testamentin Genesiksen kirjassa Nooaa opastettiin rakentamaan vene, ja kun hän oli sisällä, hän ja hänen perheensä pelastuivat nousevilta tulvilta. 40 päivän ja yön jälkeen tulva lopulta lakkasi, mutta ympärillä ei ollut kuivaa maata.

Kun Nooa ja hänen perheensä odottivat tulvaveden väistymistä, heillä ei ollut juurikaan tapaa tietää, milloin maa oli tarpeeksi kuivaa. Nooa lähetti vanhan merimiehen tempun avulla kyyhkysen katsomaan, löytäisikö se kuivaa maata. Kun kyyhkynen lähti ulos ensimmäistä kertaa, se palasi löytämättä maata.

Seitsemän päivää myöhemmin Noah yritti uudelleen. Tällä kertaa kyyhkynen palasi oliivinlehti nokassaan. Tässä vaiheessa Noah ja hänen perheensä tiesivät, että vedet olivat laskeneet tarpeeksi, jotta kasvit ja puut kasvoivat ja oli melkein aika lähteä veneestä. Viimeisellä kerralla kun hän lähetti kyyhkysen ulos, se ei palannut. Nooa ja hänen perheensä tiesivät, että vedet olivat laskeneet täysin, ja kyyhkysen tavoin oli aika aloittaa elämä maalla jälleen.

Sen lisäksi, että kyyhkysestä tuli tämän tapahtuman jälkeen toivon ja uuden elämän symboli, oliivioksasta tuli myös rauhan symboli.

Tarina Jeesuksen kasteesta

Johannes, Jeesuksen serkku, saarnasi sanomaa, joka kutsui ihmisiä parannukseen väärinteoista ja väärästä elämästä. Johannes kastoi ne, jotka halusivat osoittaa julkisesti uudistumista ja uudelleen omistautumista oikean ja hyvän tekemiseen elämässään.

Eräänä päivänä Jeesus tuli kastettavaksi, ja kun hän kastettiin, Raamattu kertoo, että Pyhä Henki laskeutui Jeesuksen päälle "kuin kyyhkynen". Jokainen maininta tästä tapahtumasta on selvää, että se ei ollut todellinen kyyhkynen, joka laskeutui, mutta siitä lähtien kyyhkysestä tuli Jumalan hengen symboli. Tämän esityksen ansiosta kyyhkynen toivon ja rauhan symbolina sai enemmän näkyvyyttä.

3. Rakkauden ja intiaanikulttuurilta suojaamisen symboli

Sekä kyyhkysten että kyyhkysten tiedetään pariutuvan yhden kumppanin kanssa läpi elämän. Tämän monogaamisen suhteen ansiosta heidät on tullut tunnetuksi rakkauden symbolina monissa alkuperäiskansojen kulttuureissa. Heimot, kuten atsteekit ja Meksikon intiaaniheimot, liittivät kyyhkysen hedelmällisyyden jumalattareensa Xochiquetzaliin, ja kuvaa käytettiin usein hääkoristeisiin.

Muut intiaaniheimot pitivät kyyhkystä suojelun symbolina. Blackfeet-heimo rinnasti kyyhkysen suojeluun sodan aikana ja turvalliseen paluun taisteluun menneille miehille. Sotajohtajat ottivat kyyhkysten höyhenet mukaansa, kun he lähtivät taistelemaan talismanina turvallisen paluun takaamiseksi.

Kyyhkysten uskotaan olevan onnea ja apuarakkaiden muistaminen, varsinkin kun kyseinen henkilö oli puoliso tai kumppani.

» LISÄÄ:Kakun jäsenet keskittyvät perheeseen, eivät hämmennä logistiikkaa.Ilmoittaudu nyt.

4. Rakkaiden symboli

Pidikö ystäväsi tai rakkaasi lintujen tarkkailusta? Jos näin on, kun näet kyyhkysen, käytä sitä mahdollisuutena ajatella rakkaasi ja muistaa hänen roolinsa elämässäsi. Vaikka kyyhkysen näkeminen ei ehkä olemerkki kuolleelta rakkaalta, se on varmasti muistutus kuolleen rakkaasi läsnäolosta elämässäsi.

Aivan kuten kyyhkynen on kaunis, lempeä ja siro, jokainen ystävä ja rakastettu tekee myös kauniin sisäänkäynnin elämäämme. Ystävät ja perheenjäsenet saattavat joutua lentämään pois vanhuuden, sairauden tai tragedian vuoksi, mutta heidän vaikutuksensa säilyy kauan sen jälkeen, kun he ovat lähteneet.

5. Pitkän elämän symboli Kiinassa

Mitä surukyyhkyset symboloivat? | Kakkublogi (2)

Siitä lähtien, kun kyyhkyset muodostavat parinsa koko elämäksi, ne ovat pitkään edustaneet pitkän iän ja uskollisuuden symbolia Kiinassa. Kyyhkystä käytetään taiteessa, feng shuissa, sisustuksessa ja suunnittelussa. Aina kun kyyhkynen ilmestyy – olipa kyse vaatekappaleesta, kodin verhoista tai taideteoksesta – voit olla varma, että taiteilija yrittää välittää hyviä tunteita käyttämällä muinaista rakkauden ja pitkän elämän symbolia.

6. Onnea afrikkalaisesta kulttuurista

Monissa Afrikan kansoissa kerrotuissa tarinoissa ja legendoissa kyyhkynen symboloi apua, toivoa ja onnea. Eräässä afrikkalaisessa tarinassa nainen ja hänen lapsensa kuolevat nälkään ollessaan pahan ogren panttivankina. Mökillä lentää kyyhkynen ja nainen ruokkii sitä siemenillä. Kyyhkynen palaa päivästä toiseen. Lopulta nainen pyytää kyyhkystä etsimään miehensä, jotta tämä voisi palata pelastamaan heidät. Kyyhkynen löytää miehen ja hän tulee mökille, tappaa ogren ja perhe voi taas elää yhdessä.

Tämän tarinan kyyhkyllä ​​oli kaksi perinteistä merkitystä. Ensinnäkin kyyhkynen oli hyvän onnen symboli, koska se joutui huonoon tilanteeseen ja käänsi sen lopullisesti. Toiseksi kyyhkynen oli vastavuoroisuuden symboli. Koska nainen auttoi kyyhkystä, kyyhkynen saattoi auttaa naista. Tämä tarina osoittaa, että onni tulee joskus, kun autamme ensimmäistä kertaa apua tarvitsevaa, vaikka olisimme itse hädässä.

7. Juutalaisuuden katumuksen symboli

Muinaisessa Israelissa heprealaiset harjoittivat rituaalista uhrausta ulkoisena merkkinä katumuksesta kaikista tehdyistä väärinteoista. Varakkaammilla perheillä oli varaa uhrata suurempia eläimiä, kuten lampaita tai lehmiä, mutta köyhemmillä perheillä oli varaa uhrata kaksi kyyhkystä. Tämä käytäntö jatkui läpi juutalaisten historian aina siihen asti, kun Jerusalemin temppeli tuhottiin vuonna 70 jKr.

Arkeologiset löydöt ovat osoittaneet, että kyyhkyslakkoja käytettiin lintujen kasvattamiseen Jerusalemissa, jotta kaupunkiin saapuvat matkailijat voisivat ostaa kyyhkysiä uhritarkoituksiin saapuessaan sen sijaan, että he yrittäisivät tuoda lintuja mukanaan.

Tämän yhteyden vuoksi uhriin ja synnin sovitukseen, kyyhkyistä tuli parannuksen ja synnin ja väärintekojen surun symboli.

» LISÄÄ:Eikö sinulla ole ajan etuoikeutta?Hoida asiat kuntoon muutamassa minuutissa.

8. Romanttisen rakkauden symboli roomalaisesta ja kreikkalaisesta mytologiasta

Kreikkalaisessa mytologiassa rakkauden jumalatar Aphrodite kuvataan usein kyyhkysten kelluvan ympärillään. Samanlaisia ​​kuvia voi nähdä roomalaisesta rakkauden jumalattaresta Venuksesta. Keskiajalla kyyhkyistä tuli yleinen rakkauden symboli, ja lopulta ne sisällytettiin länsimaisiin juhlapäiviin, kuten ystävänpäivään.

Kyyhkysen symboliikasta on käytännössä tullut synonyymi romanttiselle rakkaudelle länsimaisessa kulttuurissa, ja se on jopa löytänyt tiensä tärkeille muille ihmisille annettuihin lemmikkinimiin, kuten "lovey-dove".

9. Surun symboli

Mitä surukyyhkyset symboloivat? | Kakkublogi (3)

Kyyhkysten aiheuttaman surullisen koukuttavan äänen vuoksi monet ihmiset yhdistävät nämä linnutsurun symboleja. Kristillisissä kirjoituksissa on useita tapauksia, joissa kyyhkyset edustavat surua ja surua.

Kirjoittaja kirjoittaa kahdesti Jesajan kirjassa: "Surisin kuin kyyhkynen" ja Hesekielin kirjassa eri kirjoittaja puhuu ihmisistä "kuin kyyhkyset... surevat". On helppo ymmärtää, miksi surukyyhkysen surullinen ja autio ääni yhdistettiin varsinaiseen suruprosessiin.

Vaikka näissä kahdessa tapauksessa surukyyhkysen ääni liittyy suruun, suurin osa tälle kauniille linnulle kuuluvasta symboliikasta on täysin päinvastainen.

Toivon ja rauhan symboli

Kyyhkysiä on pitkään käytetty ympäri maailmaa lähes kaikissa kulttuureissa rakkauden, toivon, rauhan ja onnen symbolina. Ehkä nyt, kun näet kyyhkysen, ajattelet rakkautta, jonka jaat elämässäsi olevien kanssa, ja keskityt tulevaisuuden valoisamman, paremman tulevaisuuden toivoon.

Lähteet

  1. "Rauhankyyhkynen, 1949, Pablo Picasso." Maalauksia, lainauksia ja elämäkertaa, Pablo Picasso, 2020.pablopicasso.org/dove-of-peace.jsp#:~:text=Picasson%20first%20Dove%20of%20Peace,%20ranskalainen%20taiteilija%20Henri%20Matisse.
  2. "Eläinten symboliikka sisustuksessa, koristelutaiteessa, kiinalaisissa uskomuksissa ja Feng Shuissa." Eläinsymbolismi, Kiinan tapojen ja perinteiden sanasto, 2020.nationalsonline.org/oneworld/Chinese_Customs/animals_symbolism.htm
  3. Gora, Ruth. "Lintuhahmojen rooli afrikkalaisessa tarinassa ja myytissä." Opetussuunnitelma ja taidekasvatus, Zimbabwen yliopisto, 2020.alternation.ukzn.ac.za/Files/docs/16.2/06%20Gora%20F.pdf.
  4. Willette, Dorothy. "Kyyhkysten kestävä symboliikka." Raamatun historia, Raamatun arkeologia, 5. tammikuuta 2020.biblicalarchaeology.org/daily/ancient-cultures/daily-life-and-practice/the-enduring-symbolism-of-doves/
  5. "Native American Dove and Pigeon Mythology." Amerikan intiaanikielet, äidinkielet, 2020.native-languages.org/legends-dove.htm#:~:text=The%20atecs%20and%20other%20mexican,usein%20depicted%20on%20wedding%20ornaments.&text=Kyyhkysiä%20and%20kyyhkysiä%20alsore,%in0 %20%20alkuperäisiä%20amerikkalaisia%20kulttuureja.
Mitä surukyyhkyset symboloivat? | Kakkublogi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6199

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.