Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (2023)

Ympäri maailmaa rauhan, lempeyden ja romanssin symboliksi tunnustettu kyyhkynen on lintu, jonka hillitty kauneus ja lohduttava pehmeä ääni täyttää ihmiset tyyneyden ja toivon tunteella. Mahtava kyyhkynen monine ilmeisine hyveineen on hurmannut ja inspiroinut ihmiskuntaa muinaisista ajoista lähtien.

Monet ihmiset eivät kuitenkaan ymmärrä, että usein aliarvostettu tai jopa herjattu kaupunkikyyhkynen on yhtä paljon kyyhkynen kuin mikä tahansa lumivalkoinen rauhanlintu. "Kyyhky" ja "kyyhkynen" ovat yleensä keskenään vaihdettavissa olevia termejä, jotka viittaavat mihin tahansa Columbidae-heimoon kuuluviin lintuihin. Pienempiä jäseniä kutsutaan yleensä "kyyhkyksiksi", kun taas suurempia kutsutaan "kyyhkyksiksi", mutta sanat tarkoittavat itse asiassa samaa asiaa. Joten kyyhkynen on sekä syvästi rakastettu lintu, joka liittyy kiintymykseen ja rauhaan, että lintu, jota kohdellaan tuholaisena ja jota monet halveksivat. (1) Lue lisää saadaksesi lisätietoja kyyhkysten kiehtovasta symboliikasta, mytologiasta ja historiasta.

Sisällysluettelo

 • Kyyhkynen symboliikka ja merkitys
 • Doven intiaanisymbolismi
 • Kyyhkysen kristinuskon symboliikka
 • Kyyhkysen kelttiläinen symboliikka
 • Kyyhkynen unissa
 • Kyyhkysten kohtaamiset ja enteet
 • Kyyhkysten mytologia ja kansanperinne
 • Dove Spirit Animal
 • Dove Totem Animal
 • Dove Power Animal
 • Dove-tatuoinnin merkitys

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys

Ympäri maailmaa kyyhkyset yhdistetään lempeyteen, rauhaan, seesteisyyteen ja puhtauteen. Kyyhkystä pidetään tottelevaisena, vaarattomana ja romanttisena. Kyyhkysiä vapautetaan yleensä häissä symboloimaan morsiamen ja sulhasen ikuista rakkautta. Kyyhkysten vapautuksia käytetään myös hautajaisissa ja muistomerkeissä tapana sanoa hyvästit edesmenneelle rakkaalle. (2)

Useimmat kyyhkyset ja kyyhkyset ovat yksiavioisia ja parittelevat läpi elämän, vaikka jotkut lajit pysyvät yhdessä vain yhden pesimäkauden. Kyyhkysparien nähdään usein piinaavan toisiaan, istuvan lähellä toisiaan ja jopa harjoittavan eräänlaista "suutelevaa" käyttäytymistä. Näistä syistä kyyhkyset liittyvät erittäin vahvasti romantiikkaan ja kumppanuuteen. (3)

Koska kyyhkyset liittyvät niin vahvasti rauhaan, ne toimivat usein kansainvälisenä yhteistyön ja toivon symbolina. Kyyhkynen edustaa inhimillistä vastuutamme pyrkiä parempaan tulevaisuuteen, jossa tarpeeton kärsimys voidaan käsitellä ja ratkaista. Kyyhkynen kuva edustaa sekä yhtenäisyyttä että optimismia.

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (1)

Kyyhkyset ovat lintuja, joilla on suuri uskonnollinen merkitys, joista keskustelemme yksityiskohtaisesti myöhemmässä osassa. Tämän vuoksi kyyhkysten taiteelliset kuvaukset edustavat usein jumalallista. Kristillisessä taiteessa kyyhkysen läsnäolo osoittaa Pyhän Hengen läsnäolon. Lisäksi kyyhkyssymboliikkaa käytetään usein merkitsemään taivasta. Kun ihmiset kuolevat, kuvittelemme heidän olevan rauhassa taivaassa. Joten kyyhkysiä esittävät kuvat voivat liittyä Jumalaan, tuonpuoleiseen, suruun tai jumalalliseen opastukseen. (4)

Kyyhkyset ja kyyhkyset ovat maailmankuuluja uskomattomista kotiutumiskyvystään. Kyyhkyset löytävät tiensä kotiin niin tehokkaasti, että niiden käyttämät menetelmät jäivät mysteerin peittoon. Tuhansien kilometrien yli haastavissa olosuhteissa kotikyyhkyset löytävät silti tiensä. Tätä kykyä ihmiset ovat käyttäneet vuosisatojen ajan viestintävälineenä. Joten kyyhkyset edustavat navigointia, kotiinpaluuta, viestintää, kirjeenvaihtoa ja sanansaattajia. (5)

Kyyhkyset ja kyyhkyset ovat yleisiä kotieläimiä, ja niitä käytetään usein kilpa-ajoon, jalostukseen, lemmikkeinä tai yleiseen ihailuun. Kyyhkysiä pitäviä ihmisiä kutsutaan usein "kyyhkysten harrastajiksi". Tämä hyvin vanha harrastus on pitkään nauttinut aristokraateista ja tiedemiehistä ympäri maailmaa. Walt Disney, edesmennyt Englannin kuningatar, Nikola Tesla ja Charles Darwin ovat vain muutamia kuuluisia ihmisiä, joiden tiedetään olleen innokkaita kyyhkysten harrastajia. Valikoivasti kasvatetut kyyhkyset ja kyyhkyset voivat olla erittäin koristeellisia lintuja, joilla on ainutlaatuisia ja monimutkaisia ​​ominaisuuksia. Darwin käytti jopa kyyhkysten jalostusprosessia erilaisiin ominaisuuksiin keinona tutkia evoluutioteoriaansa. Joten kyyhkyset edustavat aristokratiaa, kotimaisuutta, evoluutiota, keinotekoista valintaa, kilpailua ja tieteellistä tutkimusta. (6)(7)

Dove Native American symboliikka

Amerikan alkuperäiskulttuurit yhdistävät kyyhkyset tyypillisesti rakkauteen, rauhaan ja suojeluun. Kyyhkysiä pidetään usein turvallisen kotiinpaluun symboleina, ehkä heidän kotiutumiskykynsä vuoksi.

Jotkut intiaaniperinteet pitävät kyyhkysiä typerinä tai herkkäuskoisina eläiminä. Tällaisissa tarinoissa kyyhkyset eivät usein tunnista huijarihahmon vaarallista vilppiä ja heidät petetään ryhtymään sen ateriaksi. (8)

Monissa intiaaniperinteissä kyyhkystä pidetään henkimaailman symbolina. Sellaisenaan kyyhkynen voi edustaa sekä henkistä ohjausta että kuolemaa. (9)

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (2)

Erään alkuperäisamerikkalaisen myytin mukaan kyyhkynen oli ensimmäinen murhan uhri maailmassa. Kun maailma oli uusi, linnut elivät rauhassa eivätkä koskaan tappaneet toisiaan. Tänä aikana pöllö oli ylpeä lintu, joka nautti päivänvalosta. Ylpeä pöllö rakastui kauniiseen joutseneen ja päätti kokeilla uintia voidakseen olla hänen kanssaan. Kun hän kuitenkin yritti uida, hän epäonnistui surkeasti ja kuiska nauroi hänelle. Pöllö oli vihainen ja kysyi "kenelle sinä naurat?" Juuri tällä hetkellä kyyhkynen kysyi kumppaniltaan, ketä tämä rakasti eniten, ja tämä vastasi "sinä sinä". Pöllö luuli kyyhkysen pilaavan häntä ja hän suuttui niin, että nappasi kyyhkysen ja tappoi sen. Suuri Henki näki, mitä pöllö oli tehnyt, ja oli vihainen, että lintujen rauha oli rikki. Rangaistaakseen pöllöä hän julisti, ettei se enää koskaan näe päivänvaloa ja sen täytyy metsästää yöllä. (10)

Kyyhkysen kristinuskon symboliikka

Kyyhkyset ovat yksi Raamatun yleisimmistä ja tärkeimmistä eläinsymboleista. Tämän vuoksi kyyhkyset ovat alkaneet edustaa kristinuskoa itseään. Monissa kohdissa Pyhän Hengen läsnäoloa kuvataan kyyhkysen muistuttavana.

"Ja kun Jeesus kastettiin, nousi hän heti vedestä, ja katso, taivaat aukenivat hänelle, ja hän näki Jumalan Hengen laskeutuvan alas kuin kyyhkysen ja lepäävän hänen päällänsä;ja katso, ääni taivaasta sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt."

- Matteus 3:16-17 (11)
Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (3)

Luukkaan 2:22-24:ssä kyyhkyset tuodaan Jumalan eteen uhrina:

"Kun Mooseksen lain edellyttämien puhdistusriittien aika tuli, Joosef ja Maria veivät hänet Jerusalemiin esittelemään hänet Herran eteen (kuten on kirjoitettu Herran laissa: "Jokainen esikoinen on pyhitettävä Herra") ja uhraamaan Herran laissa sanotun mukaisesti: "pari kyyhkysiä tai kaksi nuorta kyyhkystä.

(12)

Lopuksi, kyyhkysen tärkein kuuluisa rooli Raamatussa löytyy Mooseksen kirjasta. Katastrofaalisen tulvan päätyttyä Nooa käytti korppia ja sitten kyyhkystä lentääkseen veden yli ja selvittääkseen, oliko siellä turvallista kuivaa maata. Aluksi korppi ei palannut. Sitten kyyhkynen palasi, mutta oli hedelmätön. Lopulta kyyhkynen palasi vielä kerran ja oliivipuun oksa setelissään, mikä osoitti, että siellä oli kuivaa maata, ja merkitsi Nooan oikeudenkäynnin päättymistä. (13)

"Kunpalasi hänelle illalla, sen nokassa oli juuri kynitty oliivinlehti! Silloin Nooa tiesi, että vesi oli vetäytynyt maasta."

- Mooseksen kirja 8:11 (14)

Kyyhkysen kelttiläinen symboliikka

Kelttiläisessä mytologiassa kyyhkyset symboloivat tyypillisesti jumaluutta, naisellisuutta, hedelmällisyyttä ja puhtautta.

Irlannissa yhtä kolmesta suojeluspyhimyksestä – St. Columaa – kutsutaan kirkkokyyhkyksi.

Suurimmassa osassa kelttiläistä symboliikkaa kyyhkyllä ​​on samanlaisia ​​merkityksiä kuin sen kristillisessä symboliikassa. Tämä johtuu siitä, että suurin osa kelttimaailmasta tuli kristityksi keskiajalla.

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (4)

Kelttimaailmassa kyyhkyset yhdistetään usein pyhimyksiin ja pyhyyteen. (15)

Kyyhkynen unissa

Kyyhkyistä unelma on yleensä positiivinen merkki. Kyyhkyset tuovat toivoa ja rauhaa, joten kyyhkysunelmat liittyvät usein horisontissa rauhoittumiseen ja paranemiseen. Kyyhkysparista unelma edustaa melkein aina romantiikkaa ja perhettä.

Kyyhkysparista unelma voi viitata haluun jatkaa romanttisia suhteita tai se voi jopa olla merkki siitä, että rakkaus on horisontissa. Kyyhkysen unet muistuttavat meitä vahvistamaan suhteitamme kohtelemalla toisiamme lempeästi ja empatiaa.

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (5)

Tavallisista kaupunkikyyhkyistä haaveileminen voi edustaa vainoa tai tunnetta tulla aliarvostetuksi. Vaikka nämä linnut eroavat vain väriltään valkoisista kyyhkysistä, joita ihmiset ihailevat, niitä kohdellaan usein "siipisinä rotina". Kyyhkysestä unelma voi tarkoittaa, että sinun tulee arvioida, oletko hätäisesti arvioinut jonkun ulkonäön perusteella.

Kyyhkysten tai kyyhkysten unelma voi myös merkitä oman polun löytämistä. Navigointi elämässä voi olla haaste, mutta kyyhkynen muistuttaa sinua luottamaan vaistoihisi, pysymään tielläsi ja uskomaan, että löydät tien kotiin.(16)

Kyyhkysten kohtaamiset ja enteet

Kyyhkysten kohtaaminen saattaa olla yleisempää kuin olet aiemmin tajunnut. Jokainen kaupunkikyyhkynen on kyyhkynen ja sillä on pitkälti sama merkitys kuin muillakin kyyhkyillä. Kyyhkysten kohtaaminen edustaa iloa, toivoa, onnea ja paranemista. Kyyhkysten kohtaaminen surun aikana tai vaikeana aikana voi toimia muistutuksena siitä, että onnelliset ajat ovat edessä.

Kyyhkysten tai kyyhkysten kohtaaminen edustaa kuulumista. Tällaisen linturyhmän näkeminen saattaa pistää hieman, jos sinulla on ollut paljon vaikeuksia löytää ”ihmisiäsi”. Älä kuitenkaan pelkää, sillä kyyhkynen muistuttaa, että hyvät asiat tulevat niille, jotka pitävät päänsä pystyssä.

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (6)

Kyyhkynen kohtaaminen voi edustaa koti-ikävää varsinkin ihmisille, jotka eivät asu paikassa, jota he voisivat pitää "kodina". Tässä tapauksessa kyyhkysten kohtaaminen voi viitata kaipaukseen palata kotiin, mutta se muistuttaa myös, että koti on jotain, joka seuraa sinua minne ikinä menetkin. Kyyhkynen löytää aina tiensä takaisin kotiin. (18)

Samoin kyyhkysten tai kyyhkysten kohtaaminen on positiivinen merkki matkailijoille. Tällainen kohtaaminen merkitsee suojaa ja turvallisia matkoja.

Kyyhkynen mytologia ja kansanperinne

Kaikkialla maailmassa kyyhkyset yhdistetään rauhaan, naiseuteen ja jumalallisuuteen.

Muinaisille kreikkalaisille kyyhkynen oli yksi rakkauden ja kauneuden jumalattaren Afroditen votiivieläimistä. (19) Mesopotamian jumalatar Ishtar on yksi varhaisimmista jumalista ihmiskunnan historiallisissa asiakirjoissa. Hänet yhdistettiin myös kyyhkysiin, jotka edustavat hedelmällisyyttä ja pyhyyttä. (20)

Japanilainen sodanjumala Hachiman yhdistetään myös kyyhkysiin. Hachiman on Japanin jumalallinen suojelija, jonka sanotaan käyttävän kyyhkysiä sanansaattajinaan. (21)

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (7)

Hindumytologiassa kyyhkyset yhdistetään sekä rakkauteen että kuolemaan. Kama Devarides on hindulainen rakkauden jumala, jonka symboli on kyyhkynen. Siten kyyhkyset liittyvät rakkauteen ja romantiikkaan. Kuoleman jumalan Yaman sanotaan olevan kyyhkynen. Joten kyyhkyset edustavat myös itse kuolemaa. (22)(23)

Kyyhkynen henkieläin

Jos kyyhkynen on henkieläimesi, olet todennäköisesti lempeä sielu, joka ei pidä tarpeettomista vastakkainasetteluista ja haluaa käsitellä ongelmia rauhallisesti. Kyyhkysen henkieläin on kaukana ujosta, mutta sitä voidaan pitää ujona, koska se on taipumus tavata ihmisiä, jotka puhuvat pehmeästi eivätkä etsi huomion keskipistettä.

Tästä huolimatta kyyhkysen henkieläin on yllättävän ulospäinsuuntautunut ja itsevarma. Hellävarainen ei ole hauras. Ihmiset, joiden henkieläin on kyyhkynen, ovat joustavia ja pystyvät saamaan parhaan hyödyn melkein kaikista tilanteista. Tästä syystä kyyhkysen henkieläin on yleensä hyvin optimistinen ja pyrkii säilyttämään positiivisen asenteen.

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (8)

Ihmiset, joiden henkieläin on kyyhkynen, ovat yleensä hyvin romanttisia, ja heitä saattaa ohjata halu saavuttaa unelmiensa suhde. Vaikka kyyhkysten henget ovat yleensä loistavia kumppaneita, ne voivat tarttua asioihin ja ryntätä asioihin tai valita sopimattomia kumppaneita. Muista, että "saturomantiikka" vaatii kovaa työtä ja yhteistyötä, niin pärjäät! (24)

Ihmiset, joiden henkieläin on kyyhkynen, ovat herkkiä, empaattisia ja kaiken kaikkiaan erittäin ystävällisiä. On tärkeää, että he oppivat välttämään manipuloivien ihmisten hyödyntämään hyveitään.

Kyyhkynen toteemieläin

Kyyhkynen toteemieläin liittyy rauhaan ja paranemiseen. Ihmiset, jotka hyötyvät kyyhkysen toteemieläimestä, joutuvat hyvin todennäköisesti hoitavaan asemaan. He iloitsevat usein toisten kasvavan ja menestyvän, ja he voivat olla opettajia, sairaanhoitajia tai lääkäreitä.

Kyyhkynen toteemieläin tuo parantumista niille, jotka omistavat sen. Tämän toteemieläimen ohjauksessa voi jatkaa paranemismatkaa, jolla voidaan hyväksyä menneisyyden trauma ja saavuttaa katarsis. Kyyhkynen toteemi rauhoittaa ahdistusta ja herättää toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Kyyhkynen toteemieläin on hyödyllinen myös kodinhoidossa. Vaikka kotityöt ovat varmasti osa kodintekoa, kodin muuttaminen kodiksi on paljon syvempää kuin pelkkä ruoanlaitto tai siivoaminen. Kyyhkystoteemi tuo tyyneyttä kotiin ja saa perheen tuntemaan olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. (25)

Kyyhkynen voimaeläin

Jos kyyhkynen on voimaeläimesi, olet syvästi sopusoinnussa muiden tunteiden kanssa. Kyyhkynen voimaeläin on äärimmäinen empatia, varsinkin kun läheiset rakkaat ovat mukana. Ihmiset, joiden voimaeläimenä on kyyhkynen, ovat tyyppejä, jotka aistivat läheistensä mielialat tai ajatukset yksinkertaisista eleistä tai käytöksen muutoksista.

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (9)

Tämän vuoksi kyyhkynen voimaeläin on äärimmäinen uskottu ja on aina valmis olemaan "itkevä olkapää" perheelle tai ystäville.

Kyyhkysen voimaeläimen empatia tarkoittaa, että joskus muiden ihmisten tunteet vaikuttavat siihen niin paljon, että se ei ole terveellistä. Muista kohdistaa parantava energiasi silloin tällöin sisäänpäin. Et voi hallita muiden ihmisten tunnetiloja, vaikka kuinka kovasti haluaisit auttaa heitä.

Kyyhkysen tatuoinnin merkitys

Kyyhkystatuoinnit ovat usein luonteeltaan uskonnollisia, mutta niiden merkitykset voivat olla yhtä monipuolisia ja kiehtovia kuin itse kyyhkysen monet merkitykset.

Kyyhkynen tatuointi edustaa usein toivoa ja rauhaa. Tämä pätee erityisesti kyyhkystatuointeihin, joissa on oliivioksa tai rauhanmerkki. Kyyhkysten tatuoinnit sateenkaareilla edustavat yleensä Jumalan lupausta Genesiksen kirjasta.

Kyyhkysen symboliikka ja merkitys (+Toteemi, henki ja enteet) - Maailman linnut (10)

Kyyhkysparien tatuoinnit edustavat rakkautta ja romantiikkaa. Kyyhkyset valitaan joskus pariskunnille yhteensopiviksi tatuoinneiksi. Tässä tapauksessa ne edustavat sitoutumista ja omistautumista.

Kyyhkysten tatuoinnit voivat edustaa kekseliäisyyttä, kotiinpaluuta, suojelua, sopeutumiskykyä, navigointia tai ystävällisyyttä.

Johtopäätös

Kyyhkynen on yksi vanhimmista eläinsymboleista, ja sitä voi löytää useammista paikoista kuin ne, jotka olemme onnistuneet käsittelemään tässä lyhyessä artikkelissa. Jatkossa toivon vilpittömästi, että ihmiset oppivat arvostamaan kaikenlaisia ​​kyyhkysiä niiden tottelevaisuuden ja luonnonkauneuden vuoksi. Toivottavasti seuraavan kerran, kun kaupungin kyyhkynen laskeutuu eteesi, ajattelet sitä rakkautta, rauhaa ja seesteisyyttä, jota tämä lintu on edustanut muinaisista ajoista lähtien.

Aiheeseen liittyvä:

 • 15 vinkkiä kuinka päästä eroon kyyhkyistä nopeasti [inhimillisesti]
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 21/07/2023

Views: 6127

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.