Kolme pääkaupunkia: Kiova, Moskova, Pietari (2023)

Olemme suunnitelleet tämän upean kiertueen esitelläksemme sinulle Venäjän ja Ukrainan entisiä ja nykyisiä pääkaupunkeja, kauniita Moskovan, Pietarin ja Kiovan kaupunkeja. Kiovassa, muinaisessa kaupungissa kauniin Dneprijoen rannalla, Venäjän kansan kristinusko alkoi yli tuhat vuotta sitten. Kaupunki on edelleen pyhä paikka kaikille ortodoksisille kristityille Venäjällä ja Ukrainassa. Se oli myös Venäjän valtion ensimmäinen pääkaupunki, joka tunnettiin tuolloin Kiovan venäläisenä.

Kiovasta matka jatkuu Moskovaan, nykyiseen Venäjän pääkaupunkiin, sen talous- ja kulttuurikeskukseen. Täällä, Euroopan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, tulet hämmästymään ainutlaatuisesta arkkitehtonisesta tyylistä vaikuttavasta Kremlistä ja Punaisesta torista pilvenpiirtäjiin ja maailman kauneimpaan metrojärjestelmään Stalinin aikakaudelta. Matkasi päättyy eleganttiin "museokaupunkiin" Pietariin, tsaari Pietari Suuren perustamaan Venäjän entiseen pääkaupunkiin. Paljon palatseja, kartanoita, puistoja ja patsaita: Pietari tunnetaan pohjoisen Venetsiana kanavistaan ​​ja kauniista arkkitehtuuristaan. Eremitaasin kokoelma voi kilpailla kuuluisan Louvren kanssa Pariisissa. Tämä kiertue tarjoaa ryhmällesi uskomattoman oppimiskokemuksen, kahden maan kulttuurisia ja historiallisia aarteita, kaikki vain kymmenessä unohtumattomassa päivässä!

MATKA

TAG 1

Kiova

Saapuminen Kiovaan. Kuljettajamme odottaa sinua saapumisalueella "Go Russia" -kyltillä. Kuljetus hotellille.

TAG 2

Kiova

Kiova on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista, ja se sijaitsee viehättävällä Djnepr-joen rannalla. Kaupungin rikas historia näkyy sen arkkitehtonisissa monumenteissa.

(Video) Tarton rauha 100 vuotta - kolme näkökulmaa Tarton rauhaan

Aloitamme Kiovan löytämisen opastetulla kaupunkikierroksella. Näet upeita paikkoja, kuten 1100-luvulla rakennettu arkkienkeli Mikaelin kultakupoliinen luostari, Suuri portti – muinaisen Kiovan voittoisa pääkaupunkiportti tai 1800-luvulta peräisin oleva Pyhän Vladimirin katedraali. Katedraali on ainutlaatuinen arkkitehtoninen ja taiteellinen monumentti 1800-luvun johtavien venäläisten taiteilijoiden seinämaalausten ansiosta. Kävele Kiovan pääkatua, Kreshatik Streetiä, pitkin. Iltapäivällä vierailet myös Pyhän Sofian katedraalissa – majesteettisessa, vuonna 1037 rakennetussa 13-kupolisessa katedraalissa, maailman arkkitehtuurin ja taiteen mestariteoksessa. Pyhä Sofia on yksi maailman kulttuurin mestariteoksia ja Unescon maailmanperintökohde.

TAG 3

Kiova

Opastettu kierros Kievo-Pecherska Lavrassa (luostari) – ortodoksisen kirkon pyhässä paikassa, 1000-1800-luvun arkkitehtonisessa kokonaisuudessa. vuosisadalla. Tällä hetkellä Kievo-Pecherska Lavra on aktiivinen luostari ja kansallinen historiallis-arkkitehtoninen muistomerkki. Vierailut katedraaleihin, museoihin, näyttelyihin ja luoliin, joissa on pyhien jäänteitä.

Kuljetus kuuluisalle Kiovan kadulle - Andriyivsky Uzviz (Andriyivsky-lasku). Kiovan vanhin ja jyrkin katu Andriyivsky Uzviz on paikallisten suosikkipaikka messuille, festivaaleille ja konserteille. Lukuisat taidegalleriat, kaupat ja studiot tekevät kadusta parhaan paikan ostaa ukrainalaisia ​​käsitöitä ja taideteoksia. Kulttuurimuseot esittelevät tämän legendaarisen kadun ja koko kaupungin historiaa. Andriyivsky Uzviz ja Podil, Kiovan vanhakaupunki, on ukrainalainen barokkityylinen Pyhän Andreaksen kirkko, jonka italialainen arkkitehti Bartolomeo Rastrelli suunnitteli vuonna 1754. Viisikupolinen kirkko on ja on edelleen yläkaupungin helmi. Vuonna 1902 rakennettu moderni goottilaistyylinen Richardin linna on toinen Andriyivsky Uzvizin kohokohta.

Kuljetus rautatieasemalle.

Matkustat Moskovaan mukavalla pikajunalla. Juna koostuu tavallisesta 1. (nelipaikkaiset osastot) ja 2. luokan (kaksipaikkaiset osastot). Makuumökit on kalustettu puhtailla lakanoilla, lakanoilla, pyyhkeillä, peitoilla ja tyynyillä. Junassa on myös ruokavaunu, jossa tarjoillaan hyvää ruokaa. Saavu Moskovaan aikaisin aamulla.

TAG 4

MOSKOVA

Saapuminen Moskovaan. Aloitamme löytömme Moskovan kautta - suuren Venäjän historian ja kulttuurin kaupungin kautta. Kaupunkikierroksen aikana näemme Moskovan tärkeimmät nähtävyydet ja sitten ajamme Moskovan sydämeen - Kremliin - entiseen tsaarien ja Venäjän ortodoksisten patriarkkojen asuinpaikkaan. Nykyään se on Venäjän federaation presidentin asuinpaikka. Vierailet ainutlaatuisen kauniissa ortodoksisissa katedraaleissa, näet kuuluisan tsaarin kanuunan, joka on yksi maailman suurimmista tykeistä, jota ei koskaan ammuttu; Tsar Bell, maailman suurin, 15 kertaa suurempi kuin Lontoon Big Ben!

Jotkut teistä nauttivat kauniista Pyhän Vasilin katedraalista, kun taas toiset saattavat olla kiinnostuneempia kuuluisasta Punaisesta torista, jossa kaikki sotilaalliset paraatit järjestetään. Jos sinulla on vielä aikaa ja energiaa, voit jonottaa maailmankuuluun Leninin mausoleumiin: harvinainen mahdollisuus nähdä yksi harvoista balsamoiduista ruumiista maailmassa. Lenin-mausoleumissa vieraili yli 10 miljoonaa ihmistä. Leninin ruumiin julkinen esittely inspiroi Maon mausoleumin luomista.

Iltapäivällä teemme kävelylenkin Arbatin (kadun) vanhassa osassa, joka tunnetaan arkkitehtonisista mestariteoksistaan ​​ja matkamuistoistaan. Täältä löydät kuuluisat venäläiset turkishatut ("shapkas").

Illalla osallistut esitykseen maailmankuulussa Moskovan valtionsirkuksessa, jonka englantilainen yrittäjä Philip Astley perusti ensin Lontooseen. Katariina Suuri kutsui hänet esittelemään tätä viihdettä Venäjälle.

(Video) Tiedustelueverstin arvio Venäjästä | 3.12.2018

TAG 5

MOSKOVA

Muutaman päivän kiireisen kulttuuri- ja historiaohjelman parissa viettäen tänään leppoisaa päivää ja hauskaa venäläistä tyyliä! Vierailemme Kremlissä Izmailovossa (osa Moskovaa), jossa meidät toivottaa tervetulleeksi todellinen Venäjän tsaari ja tsaari, perinteiseen venäläiseen tapaan leivän ja suolan kera. Henkilökortin haltijoiden ruokalistalla myös vodkaa! Lyhyen esittelyn jälkeen kutsumme sinut osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin ikäsi ja kiinnostuksen kohteidesi, mutta myös vuodenajan mukaan: kansanpeleihin kuten "khoduli" kävely, köydenveto, aarteenetsintä, troikaajelu... vilkas aamu, rentoudumme kirpputorilla lähellä Izmalovoa, joka on nuorten ja vanhojen aarreaitta. Täältä voi ostaa kaikkia tavallisia matkamuistoja, mukaan lukien Neuvostoliiton muistoesineitä ja matryoshka-nukkeja, sekä antiikkisia hopeakoruja, samovaareja, symboleja...

Lounaan jälkeen meillä on opastettu kierros legendaarisella Moskovan metrolla, joka on nopein ja tehokkain tapa päästä kaupunkiin. Se on yksi maailman vanhimmista metrojärjestelmistä ja toiseksi suurin. Ensimmäiset asemat avattiin vuonna 1935, vaikka ensimmäiset rakennussuunnitelmat tulivatkin Venäjän valtakunnasta, kun tsaarin hallinto muissa Euroopan pääkaupungeissa, kuten Lontoossa, Berliinissä ja Pariisissa, vieraillut päätyi nopean rautatieyhteyden luomista Moskovaan ja Pietariin. Moskovan metro on neuvostoajan mestariteos sosialistisen realismin tyyliin. Marmorilla, mosaiikilla, lasimaalauksilla ja pronssisilla patsailla koristeltu Moskovan metroasemat muistuttavat taidemuseota. Se oli yksi neuvostoajan suurimmista saavutuksista ja on edelleen paljon edellä monia eurooppalaisia ​​metroverkkoja korkean luotettavuutensa ansiosta.

(Video) Battle of the Gates of Trajan, 986 ⚔️ Basil II, the Bulgar Slayer (Part 1) ⚔️ Byzantium Documentary

Sitten kutsumme sinut vierailemaan entiseen salaiseen paikkaan, Taganskiyn, entiseen salaiseen komentokeskukseen Neuvostoliiton aikoina. Kun saavut kaupunkikuvalle tyypilliseen rakennukseen yhdellä pääkaduista, nopea hissi vie sinut 65 m maan alle. Lyhyen 45 minuutin kiertueen aikana sinut viedään salaisten tunnelien läpi, katso näytteitä viestintävälineistä ja ampuma-aseista. Komentokeskuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 1951, 5 vuotta myöhemmin vuonna 1956 yli 7000 neliömetrin maanalainen valtava tila hyväksyttiin viranomaisilta. Neuvostoliiton kansallinen turvallisuusosasto otti tämän paikan tiukimman valvonnan alaisena tarjotakseen ympärivuorokautista viestintää valtion johdolle ydinhyökkäyksen sattuessa. Nyt Taganskiy SCP on vain muistomerkki entisen Neuvostoliiton vallalle. Taganskiy SCP:n jälleenrakennuksen perimmäinen tavoite on muistaa kahden suurvallan välisen vastakkainasettelun historia. Valinnainen: interaktiivinen peli tässä salaisessa sotilaspaikassa (pyynnöstä).

Myöhään illalla kuljetus Leningrsdskyin rautatieasemalle - Tässä on ainutlaatuinen tilaisuutesi ajaa historiallisella, ylellisellä Punaisella nuolella, jota usein kutsutaan Venäjän Orient Expressiksi. Tämä kuuluisa juna täytti äskettäin 75 vuotta. Mukavat lokerot, erinomainen palvelu ja viehättävä "provodnitca" (junahenkilöstö) tekevät matkastasi Venäjän kokemuksen kohokohtia.

TAG 6

PIETARI

Saapuminen Pietariin. Kuljetus hotellille. Aloita Pietarin löytökierroksesi opastetulla kaupunkikierroksella henkeäsalpaavan "Pohjoisen Venetsian" läpi; ihaile Pietari-Paavalin linnoitusta, Iisakin katedraalia ja Kristuksen ylösnousemuksen kirkkoa.

Vierailemme myös Pietarin ja Paavalin linnoituksessa, joka sijaitsee Pietarin historiallisessa osassa. Pikku Kanisaarella sijaitseva Pietari-Paavalin linnoitus suunniteltiin turvaamaan Venäjän asema Nevajoen suistossa ja suojelemaan Pohjansodan aikana takaisin saatuja Nevan maita Ruotsin joukoilta. Pietari-Paavalin linnoitus osallistui kuitenkin taisteluihin vasta 25. lokakuuta 1917. Linnoituksen pyhä osa kuuluu Pietari-Paavalin katedraalille. Katedraali rakennettiin vuosina 1713-1733 apostolien Pietarin ja Paavalin kunniaksi. Suunnittelun on suunnitellut arkkitehti Domenico Trezzini. 122,5 metriä korkea torni kullatuineen tornionsa luonnehtii kaupungin horisonttia. Viime aikoina suuri osa vankilasta on muutettu museoiksi, ja kauniissa katedraalissa on Romanovien perheen haudat.

Kaupunkikierroksen aikana näet Auroran, legendaarisen sotalaivan, jonka tykkituli merkitsi Leninin yli 90 vuotta sitten tilaaman lokakuun vallankumouksen alkamista.

Illalla sinut kutsutaan kansanfestivaalille Nikolajevskin palatsissa - "Feel Russian". Salaperäinen "venäläinen sielu" - Voit matkustaa ympäri Venäjää etkä vieläkään täysin ymmärrä, mitä se on - miksi tätä Euroopan ja Aasian välistä maata ei vieläkään ymmärrä itä ja länsi. Mutta vieraile kansanfestivaaleilla Nikolajevskin palatsissa ja löydät luultavasti vihjeitä siitä! Nämä ovat venäläisiä taiteilijoita, jotka haluavat säilyttää perinteistä kansantaidetta eri puolilta Venäjää - energisistä kasakatansseista, maan pohjoisosan lauluista ja perinteisen venäläisen instrumentin balalaikan eloisista äänistä.

TAG 7

(Video) Millaisia jokiristeilyaluksia Venäjällä on?

PIETARI

Aamiaisen jälkeen vieraile yhdessä maailmankuuluista museoista, entisen Talvipalatsin Eremitaašista. Museossa on valtava kokoelma länsimaista taidetta, mukaan lukien Leonardo da Vincin, Rembrandtin, Picasson ja monien muiden suurten mestareiden teoksia. Siellä on myös historiallisia, venäläisiä ja itämaisia ​​osia, jotka ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Talvipalatsi oli 1760-luvulta lähtien Venäjän tsaarien pääasunto. Tämä upealla Neva-joella sijaitseva barokkityylinen palatsi on ehkä Pietarin suurin nähtävyys.

TAG 8

PIETARI

Puolen päivän kierros Pietarin esikaupunkialueella yhteen upeista kesäpalatseista.

Kesällä: kuljetus Peterhofiin. Venäjän Versaillesiksi kutsuttu Peterhof tunnetaan kauniista puistoistaan ​​ja suihkulähteiden kokonaisuudesta.
Talvella: kuljetus Tsarskoje Seloon (tunnetaan myös nimellä Pushkin), joka on yksi Pietarin monista palatseista.

Iltapäivällä kuljetus lentokentälle. paluulento.

FAQs

Mitä uudistuksia Pietari Suuri teki Venäjälle? ›

Pietari tunnettiin tarmokkaana hallitsijana, joka vei läpi huomattavia uudistuksia: uudisti sotavoimia, perusti Venäjälle laivaston ja loi siviilihallintoon uuden virka-aatelijärjestelmän.

Miksi Moskovasta tuli Venäjän pääkaupunki? ›

Moskova paloi Napoleonin sodassa vuonna 1812. Moskovan kuvernööri määräsi kaupungin tuhottavaksi ennen Napoleonin armeijan saapumista. Keisarivallan kaatumisen jälkeen maaliskuussa 1918 Vladimir Lenin ja hallitus siirtyivät Moskovaan, josta tuli näin taas käytännössä pääkaupunki.

Onko Pietari Venäjän pääkaupunki? ›

Tsaari Pietari Suuren vuonna 1703 perustama Pietari oli Venäjän pääkaupunki vuosina 1712–1918. Pietari on Venäjän federaatiosubjektina liittokaupunki ja sitä ympäröi erillinen federaatiosubjekti Leningradin alue. Vastaavanlainen hallintoratkaisu Venäjällä on myös Moskovassa ja sitä ympäröivällä Moskovan alueella.

Mitä Pietari Suuri teki? ›

Pietari I Suuri (1672 - 1725) - hallitsijana 1682 - 1725

Pietari Suuri oli ensimmäinen tsaari, jota kutsuttiin myös keisariksi. Hän aloitti siten Venäjällä keisarivallan aikakauden.

Onko Pietari ollut pääkaupunki? ›

Pietari toimi Venäjän keisarikunnan olemassaolon ajan maan pääkaupunkina, kunnes bolševikkivallankaappauksen synnyttämä neuvostovalta siirsi hallintonsa Moskovaan maaliskuussa 1918. Maailman pohjoisimpana miljoonakaupunkina Pietari on merkittävä talouselämän, hallinnon, koulutuksen ja kulttuurin keskus.

Mitä eroa on keisarilla ja Tsaarilla? ›

Venäläisen rahvaan näkökulmasta ”keisari” (ven. Император, imperator) - ja ”tsaari” (ven. Царь) -termin välillä ei kuitenkaan ole käytännössä eroa. Venäläisessä puhekielessä keisareita nimitettiin Pietari Suuren ajan jälkeenkin tavallisimmin tsaareiksi ja nimitetään edelleenkin.

Miksi Suomi siirtyi Ruotsilta Venäjälle? ›

Venäjällä ei ollut vielä ennen sotaa aikomusta liittää Suomea osaksi keisarikuntaa, sillä sodan syynä oli vain Ruotsin pakottaminen kauppasaartoon Britanniaa vastaan, minkä toteuduttua Suomen miehittäminen voitaisiin lopettaa. Päätös Suomen tulevaisuudesta tehtiin kuitenkin pian sodan alettua, maaliskuun 1808 aikoihin.

Onko Pietari kuulunut Suomelle? ›

Pietari oli 1800-luvulla Itämeren alueen ainoa metropoli ja maailman toiseksi suurin suomalaiskaupunki.

Kuka perusti Venäjän? ›

Pietari Suuri perusti virallisesti Venäjän Keisarikunnan vuonna 1721. Venäjän keisarikunta perustettiin virallisesti Romanovin dynastian ja Pietari I:n (Pietari Suuri) aikana.

Onko Pietari turvallinen? ›

Pietari on luokiteltu kohtuullisen turvalliseksi kohteeksi. Pietarin yleinen turvallisuusindeksi on 67/100, joka on heikompi kuin Suomen kaupunkien keskiarvo on 74/100. Korkeampi luku tarkoittaa matkaajalle yleisesti turvallisempaa matkakohdetta.

Miksi Kaliningrad jäi Venäjälle? ›

Kaliningradin alue on Venäjälle tärkeä, koska siellä sijaitsee Itämeren laivaston Baltijskin sotilastukikohta, jonka satama on syvänmeren äärellä ja ympäri vuoden jäätön. Alue on yksi Venäjän sotilaallistetuimmista.

Kuka on Venäjän Suomen suurlähettiläs? ›

Suurlähettiläänä on toiminut Antti Helanterä 1. syyskuuta 2020 alkaen. Lähetystössä on henkilökuntaa 34 (vuonna 2023).

Onko Pietari Eurooppaa? ›

Pietari oli perustamisestaan lähtien kansainvälinen kaupunki, jossa vaikutti ihmisiä ja kulttuurisia virtauksia ympäri maailman. Kaupunki kasvoi nopeasti – 1800-luvulla se ohitti koossaan jo Moskovankin – ja siitä tuli yksi Euroopan suurimmista kaupungeista.

Videos

1. How was Russia defeated in 11 days? ⚔️ Operation Faustschlag
(HistoryMarche)
2. Evaluation of Russia by Finnish Intelligence Colonel (English audio) | December 3, 2018
(fin_topsu)
3. Maailman kaunein: Moskovan metro - VENÄJÄ 🇷🇺
(Fatih Koparan)
4. Pitääkö Suomessa pelätä Venäjää? 😨 EU:n sotilastiedustelu johtaja Georgij Alafuzoff 🎖️ Suomi-Venäjä
(KIMI)
5. ⁴ᴷ Russia Night Walk in The City Center St Petersburg 2022 LIVE CAMERA!
(IVAR MALDEIKIS)
6. Näkökulmia Suomen historiaan 2023 - Lasse Laaksonen
(Kouvolan kaupunki)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 24/08/2023

Views: 6248

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.