5 kysymystä ja vastausta raamatullisesti vastuullisesta sijoittamisesta (2023)

Rahojen sijoittamisella on väliä. Et halua hyötyä moraalittomista tuotteista, palveluista tai liiketoimintatavoista. Ja aiot varmasti käyttää rahojasi ympäröivän maailman parantamiseen. Onko olemassa keinoa varmistaa, että portfoliosi on linjassa arvojesi kanssa? Aloita Raamatullisesti vastuullinen sijoittaminen.

Teemme liiketoimia koskevia päätöksiä arvojemme perusteella joka ikinen päivä. Ajattele sitä. Vietät aikaa läheistesi kanssa, koska he ovat sinulle arvokkaita. Saatat maksaa yksityiskoulusta tai korkeakoulusta, koska arvostat koulutusta. Ostat jopa tiettyjä ruokia, koska se antaa sinulle ravinnon ja nautinnon arvon. Miksi emme voisi laajentaa arvokeskeistä lähestymistapaa myös investointeihin?

(Video) Hyvinvointi muuttuvassa yhteiskunnassa: reilu vihreä siirtymä ja sosiaaliturvan rajat

Aivan liian usein ihmiset sijoittavat yksittäisenä tavoitteenaan kannattavuuden. Mutta BRI (Biblally Responsible Investing) -nimisen käytännön ansiosta sinun ei tarvitse uhrata arvojasi taloudellisen tuoton saamiseksi. BRI on tarkoitettu ihmisille, joilla on juutalais-kristillinen maailmankatsomus ja jotka haluavat sovittaa sijoituksensa vakaumukseensa.

Tämä blogikirjoitus antaa vastaukset viiteen yleisimmin kysyttyyn kysymykseen Raamatullisesti vastuullisesta sijoittamisesta. Aloitetaan yksinkertaisesta - mitä se on?

1. Mitä on raamatullisesti vastuullinen sijoittaminen?5 kysymystä ja vastausta raamatullisesti vastuullisesta sijoittamisesta (1)

Raamatullisesti vastuullinen sijoittaminen (BRI) on arvopohjaisen sijoittamisen (VBI) osajoukko, joka ottaa huomioon yrityksen tai sijoitusrahaston kokonaisvaikutuksen – ei vain sen voittoa.potentiaalia.Tämä ei tarkoita, että raamatullisesti vastuulliset sijoitukset olisivat vähemmän kannattavia kuin "normaalit" sijoitukset. Itse asiassa päinvastainen on todistettu useissa tapauksissa, mutta palaamme siihen myöhemmin tässä blogikirjoituksessa!

Sertifioituna kuningaskunnan neuvonantajana määrittelemme Raamatun mukaan vastuullisen sijoittamisen "sijoitukseksi, jolla pyritään miellyttämään ja ylistämään Jumalaa elintärkeänä palvontatoimena". Joten, kuinka voimme sijoittaa tavalla, joka miellyttää Jumalaa? Raamatullisesti vastuulliset sijoitussalkut tekevät kaksi asiaa. Ensimmäinen,ne seulovat yritykset pois(tai rahastot), jotka hyötyvät moraalittomista tuotteista, palveluista tai liiketoimintatavoista kristillisten arvojen mukaisesti. Esimerkiksi ne sulkevat pois yritykset, jotka saalistavat ihmisten riippuvuuksia, kuten uhkapeliä, tupakkaa ja pornografiaa. He myös seulovat sijoituksia, jotka hyötyvät abortista, loukkaavat ihmisoikeuksia tai osoittavat kroonista haittaa ympäristölle.

Toiseksi, BRI asettaa etusijalle yritykset, joiden tuotteet ja käytännöt edistävät ihmisen menestystä! Esimerkiksi,Tim Macready, sijoitusjohtajaAustralian eläkerahastossa Christian Super sijoittaa tarkoituksella yrityksiin, jotka tarjoavat pääomaa tavaroita tuottaville tehtaille, terveys- ja koulutuspalveluja tuottaville yrityksille sekä infrastruktuuriin, kuten teihin ja verkkoihin, jotka mahdollistavat tehokkaan tavaroiden ja palveluiden siirron. Hän kirjoittaa: "Nämä yritykset muodostavat talouden selkärangan, luovat työpaikkoja ja niillä on tärkeä rooli luomistyössä." Samoin Certified Kingdom Advisor® voi auttaa sinua arvioimaan ja priorisoimaan sijoituksesi syvimpien arvojen mukaan.

(Video) Muinaisviikot 2021: Sami Raninen, Pirkanmaan rautakausi: tutkimustuloksia ja uusia kysymyksiä

2. Miten raamatullisesti vastuullinen sijoittaminen eroaa sosiaalisesti vastuullisesta sijoittamisesta?5 kysymystä ja vastausta raamatullisesti vastuullisesta sijoittamisesta (2)

Socially Responsible Investing (SRI) ja BRI ovat molemmat tapoja sijoittajille sisällyttää henkilökohtaiset uskomuksensa rahoitusstrategiaansa.NerdWalletin mukaanYhteiskunnallisesti vastuullinen sijoittaminen on sijoitusstrategia, jonka tavoitteena on tuottaa sijoittajalle sekä yhteiskunnallista muutosta että taloudellista tuottoa. Siinä mielessä raamatullisesti vastuullinen sijoittaminen ovat molemmat arvoihin perustuvan sijoittamisen muotoja. BRI-salkut heijastavat kuitenkin usein erilaisia ​​arvoja, prioriteetteja ja vakaumuksia kuin perinteiset SRI-salkut. Tämä johtuu siitä, että BRI-portfoliot pyrkivät tarkoituksellisesti noudattamaan raamatullista maailmankuvaa.

Teknisesti BRI on vanhin tunnettu vaikutussijoitusmuoto. Raamatun aikoina eettistä sijoittamista edellytti juutalainen laki. sanaTzedek(oikeus ja tasa-arvo) viitataan usein Pentateukissa (Raamatun 5 ensimmäistä kirjaa), ja se koostuusäännöt korjaamaan ihmisten aiheuttamaa epätasapainoa luomisessa. Sitten metodistit aloittivat BRI:n muodon Yhdysvalloissa 1700-luvulla. He vastustivat sijoittamista yrityksiin, jotka hyötyivät orjakaupasta, salakuljetuksesta, näkyvästä kulutuksesta, viinasta, tupakasta tai uhkapelaamisesta.

SRI tuli näyttämölle noin kaksi vuosisataa myöhemmin. Vietnamin sodan aikana mielenosoittajat vaativat, että yliopistojen lahjoitusrahastot pysyisivät poissa puolustusurakoitsijoista. Sitten 1980-luvulla ihmiset käyttivät ostovoimaansa välttääkseen sijoituksia Etelä-Afrikkaan apartheidin aikana. Myöhemmin tapahtunut lainsäädännöllinen ja institutionaalinen muutos lisäsi SRI:n suosiota, ja se on ollut nousussa siitä lähtien.

SRI-salkut ovat yleensä poliittisesti vasemmistolaisia, eivätkä ne sulje pois tiettyjä sijoituksia, joita BRI-salkut tekisivät, kuten aborttia. Lisäksi Certified Kingdom Advisor® voi auttaa sinua rakentamaan BRI-salkun, joka tukee suoraan raamatullisesti ajattelevia yrityksiä ja rahastoja.

3. Miksi raamatullisesti vastuullinen sijoittaminen on tärkeää?5 kysymystä ja vastausta raamatullisesti vastuullisesta sijoittamisesta (3)

Kaikkialla evankeliumeissa Jeesus pyrkii tiukasti tuomaan pimeyden valoon. Esimerkiksi Luukas 12:2 sanoo: "Mikään ei ole peitetty, mikä ei tule ilmi, tai piilotettu, mikä ei tule tiedoksi." Kristittyinä meidän tulee etsiä totuutta aivan kuten Jeesus teki. On olemassa yksinkertaisia ​​tapoja selvittää, ylläpitääkö yritys sinulle tärkeitä arvoja, ja Certified Kingdom Advisors® voi auttaa sinua siinä.

(Video) Kaupunginvaltuuston kokous 19.6.2023 klo 17.00

Kun tiedät totuuden, on sinun vastuullasi toimia sen mukaisesti. Kun sijoitat mihin tahansa, saat tietyn omistusoikeuden. Otetaan esimerkiksi osakkeet. Kun ostat yrityksen osakkeita, sinusta tulee osaomistaja ja tuet osakkeen hintaa ylöspäin. Kun muut ostavat saman osakkeen, myös sen arvo nousee, ja sinä hyödyt. Joten jos ostat osakkeita yrityksestä, joka hyötyy siitä, mitä Raamattu kutsuu "väärin hankituksi", edistät moraalittoman yrityksen menestystä ja hyödyt siitä.

Viime kädessä BRI voi auttaa ohjaamaan sinua kohti integroitua elämäntapaa, jossa uskosi näkyy kaikessa, mitä teet. BRI voi kuitenkin tehdä muutakin kuin turvata oman henkisen hyvinvoinnin. Rahaneuvottelut ja sijoittajien painostus voivat johtaa muutokseen. Jos tarpeeksi ihmisiä vaatii raamatullisesti vastuullisia käytäntöjä ostojensa voimalla, liikemaailma muuttuu näyttämään enemmän Jumalan valtakunnalta. Kuvittele markkinapaikka, joka ruokkii yhteistä hyvää ja ihmisten kukoistamista ahneuden sijaan! Tämä on tietysti se näy, jota Jeesus opetti meille koko ajan: "Maan päällä niin kuin taivaassa" (Matt. 6:10.)

4. Voiko raamatullisesti vastuullinen sijoittaminen silti olla kannattavaa?5 kysymystä ja vastausta raamatullisesti vastuullisesta sijoittamisesta (4)

Raamatullisesti vastuullinen sijoittaminen voi olla yhtä tuottoisaa kuin "tavallinen" sijoittaminen, vaan se voi olla jopa kannattavampaa! Vuonna 2020,Christian Investment Forum(CIF) koonnut tulokset 15 vuotta kestäneestä uskoon perustuvia varoja koskevasta tutkimuksestaan. Tutkimuksessa verrattiin CIF:n hallinnoimia sijoitusrahastoja luokkien keskiarvoihin. He havaitsivat, että Raamatullisesti vastuulliset salkut tuottivat keskimäärin 7,1 %, kun taas muiden kuin BRI-salkkujen kategorioiden keskiarvo oli 6,3 %.

Tämän kannattavuuden ei pitäisi tulla yllätyksenä. BRI-salkkuja luovat sijoitusammattilaiset käyvät läpi saman koulutuksen kuin maalliset kollegansa. Esimerkiksi Certified Kingdom Advisors® käy läpi tiukan koulutuksen ja heillä on oltava tietyt hyväksytyt sertifikaatit, kutenCPA, CFP, JD tai 10 vuoden kokemus alalta.Tässä on todellakin win-win-skenaario – voit edistää Jumalan valtakuntaa ja huolehtia perheesi taloudellisesta tulevaisuudesta samanaikaisesti!

5. Kuinka voin aloittaa sijoittamisen raamatullisesti tänään?5 kysymystä ja vastausta raamatullisesti vastuullisesta sijoittamisesta (5)


Luulimme, ettet koskaan kysy! Clear Money Path -tiimimme on varustettu raamatullisesti ajattelevilla ammattilaisilla, joilla on laaja kokemus menestyneiden BRI-salkkujen luomisesta.Varaa aika ilmainen konsultaatioCertified Kingdom Advisors® -asiantuntijamme kanssa löytääksemme sinulle parhaan ratkaisun. 15 minuutissa keskustelemme suunnitelmasta, kuinka voit aloittaa raamatullisesti vastuullisen sijoittamisen, rakentaa vaurautta ja saavuttaa elämäntapatavoitteesi. Emme malta odottaa, että pääsemme vaikuttamaan yhdessä.

(Video) Heikkoutta pinnan alla | Traders' Club 113

Esitetty tieto ei sisällä henkilökohtaista sijoitusneuvontaa, vaan rajoittuu tuotteista ja palveluista yleisen tiedon levittämiseen. Näitä tietoja ei pidä tulkita osto- tai myyntitarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä tässä mainittuja arvopapereita.

Esitettyjen tietojen uskotaan olevan tosiasioita ja ajantasaisia, ja ne on saatu luotettaviksi tunnetuista lähteistä. Sitä ei pidä pitää käsiteltyjen aiheiden täydellisenä analyysinä.
Kaikki mielipiteenilmaukset heijastavat kirjoittajan arviota esityspäivänä ja voivat muuttua. Clear Money Path on rekisteröity sijoitusneuvojaksi Missourin osavaltiossa. Yritys harjoittaa liiketoimintaa vain osavaltioissa, joissa se on asianmukaisesti rekisteröity tai se on suljettu rekisteröintivaatimuksista tai vapautettu niistä.
(Video) Asiantuntijatyön työaikakysymykset -verkkoseminaari 5.5.2021

Videos

1. Hiilineutraaleja tekoja: Kestävää elämää ja hiilineutraaleja tekoja jokaiselle tamperelaiselle
(Tampereen seudun työväenopisto)
2. Kouvolan kaupunginvaltuuston kokous 8.5.2023
(Kouvolan kaupunki)
3. Kanta-Hämeen aluevaltuuston kokous 9.5.2023
(Oma Häme)
4. Webinaari: Kuntatalouden neljännesvuosiraportointi (KKNR)
(Valtiokonttori Statskontoret)
5. Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokous 7.11.2022
(Jyväskylä)
6. Raamattu ja kirkko - piispojen puheenvuoro
(Kirkon kanava)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 09/26/2023

Views: 5811

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.